Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Een creatieve Valentijn met zelfgemaakte hartjes van papier, loktapapier, diy, etalage rood

Valentijn

Het is bijna Valentijnsdag en dat is een leuke periode om wat ideetjes met jullie te delen.

Je hoeft heus geen dure cadeaus te kopen om iemand te laten weten dat je hem of haar graag ziet, toch? Een klein, leuk, al dan niet zelfgemaakt, kaartje, cadeautje, kleinigheidje dat recht uit het hart komt ... daar gaan we voor!

Papier, stempels, inkt, washi tape, ... in de Valentijnscollectie vind je vanalles om aan te slag te gaan. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook toffe postkaarten, wenskaarten, ideetjes ... te vinden. 

Wil je wat ideetjes om met papier aan de slag te gaan in het thema van  Valentijn? Ik heb enkele DIY's op een rijtje gezet.

1. Harten van papieren strookjes

Kies om te beginnen leuke papiertjes. Ze moeten eigenlijk wel redelijk stevig zijn om je hart in een goede vorm te krijgen.

 

 

 

Knip (met een papiersnijder) het papier in reepjes. Voor elk hart heb je 6 strips nodig en dit in 3 verschillende maten. Mijn strips zijn ongeveer 18 cm, 16 cm en 14 cm. Ik heb ze ook ongeveer 2 cm breed gemaakt. Wil je graag verschillende maten maken, snij dan de stroken in verschillende lengtes.

 


Leg de strookjes als volgt: aan de binnenkant de langste, dan de middelste lengte en aan de buitenkanten de kleinste strips. Leg de onderkanten mooi samen en niet ze aan elkaar vast. Ik heb in het midden nog een extra stripje gestoken om ze later te kunnen ophangen. Je kan er ook een lintje tussensteken of achteraf een touwtje vastmaken. 

Vervolgens neem je de andere uiteinden van de strookjes en laat je alles mooi samenkomen. Ook hierin weer een nietje en daar is je hart al!

 

 

2. Heart shaped box

Deze vind ik zo leuk om te maken. En met de houten mal is het echt een koud kunstje om zelf een doosje in de vorm van een hartje te maken. Ze zijn echt tof om af te geven en ideaal om iets kleins in tes teken.

Kies ook hier weer een leuk papiertje, best wat steviger papier. Het origami-papier is hiervoor te dun.

Leg je mal op het papier en teken deze over op het papier. Knip vervolgens op de de lijnen, plooi op de aangegeven lijntjes en klaar is kees.

 

   

  

 

3. Kaartjes maken 

Knip, plak, stempel, combineer leuke papiertjes met stempels ... heel fijn om te geven en te krijgen!

4. Origami-harten vouwen

Het is heel leuk om zelf deze hartjes te vouwen uit een tof papiertje. Hier vind je een stap-voor-stap-handleiding hoe je ze maakt.

 

Ik wens je veel creatief plezier en natuurlijk ook veel liefde 💖

 

 

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.