Een stropdas voor de papa's 👔

Een stropdas voor de papa's 👔

Vorige jaren heb ik strikjes gemaakt voor vaderdag (zie vorige blog ...)

Maar dit jaar wordt het een stropdasje, leuk om je cadeautje mee te pimpen, een slingertje te maken, een kaartje te maken, er iets op te schrijven... 

 

Je hebt nodig:

  • Origami-papier: voor de zwarte dasjes heb ik 7,5x7,5cm gebruikt. De andere zijn 6x6cm en nog kleiner (restjes die je hebt liggen zijn ook altijd leuk!)
  • je hoeft niet noodzakelijk origami-papier te gebruiken. Ik heb restjes loktapapier gebruikt. Dit is ook heel fijn papier om mee te vouwen en heel leuk om mooie combinaties te maken.
  • eventueel een draadje om er een slingertje van te maken
  • eventueel wat plakband/washi tape (heb ik gebruikt om de achterkant vast  te plakken, dan zijn ze iets platter)

Hieronder zie je stapsgewijs hoe je een stropdasje kan plooien. Het moeilijkste is stap 7. Hier plooi je een driehoekje naar de rand vanboven en dan krijg je een mooie vorm van de knoop van de stropdas. Even proberen ... dan lukt het wel. 

Om er een kleine slinger van te maken lijm heb ik de stropdasjes aan een koordje geregen met het puntje van de bovenkant. Daarnaast heb ik ook een washi-tapeje geplakt aan de achterkant om de flapjes wat naar beneden te drukken.


Ben je ook nog op zoek naar een leuk cadeautje: ook voor papa. Papiermier heeft ook stijlvolle spulletjes voor creatieve papa's, muziekliefhebbende papa's, ....

Ik heb samengezet waarvan ik dacht dat wel leuk zou zijn voor bepaalde papa's... Neem maar eens een kijkje in de vaderdagcollectie.

Hieronder nog wat leuke foto's van mijn creaties stropdasjes:

       

Plaats een reactie

Left Verder winkelen
Jouw bestelling

Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je winkelwagen