Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Maak zelf je eigen crêpe-papieren bloemen 🌺

Maak zelf je eigen crêpe-papieren bloemen 🌺

1. Bloemen van crêpepapier

Papieren bloemen zijn heel gemakkelijk zelf te maken van crêpepapier. Ze zijn erg leuk als decoratie, versiering ... en daarnaast is het ook heel fijn om mee bezig te zijn.

Je kunt de crêpe papier bloemen in veel verschillende kleuren maken voor een feestelijk en kleurrijk geheel. Liever wat stijlvoller, bijvoorbeeld voor een bruiloft, maak dan deze feestversiering in één kleur.

Via Google en Youtube kan je veel (gratis) tutorials vinden voor het maken van papieren bloemen.

Maar hieronder vind je ook al een eerste aanzet voor een eenvoudig bloemetje.

2. Wat heb je nodig voor het maken van je crêpe-papieren bloemen?

  • Goede kwaliteit crêpepapier met een goede rek. Dus niet het hobbycrêpepapier dat je in feest- of hobbywinkel vindt. Daar zit weinig rek in en is voor mooie levensechte bloemen daarom niet geschikt.
  • Bloemdraad – een goede maat om mee te beginnen is 1.0 mm.
  • Een goede papierschaar – schoon en scherp, liefst eentje waar ook alleen maar papier mee geknipt wordt.
  • Lijm – Tacky Glue is hele prettige dunne lijm om mee te werken, maar in principe werkt alle hobbylijm. (Crêpepapier is gevoelig voor water, dus liefst niet te veel lijm gebruiken of in kleine beetjes aanbrengen.) 
  • Floratape is gekleurde tape waarmee je bladeren of bloemen aan bloemdraad kan bevestigen zonder lijm te hoeven gebruiken. De tape gaat plakken als je het iets uitrekt. Door de tape om het onderdeel of de stengel te wikkelen, maak je het dus aan zichzelf vast

3. Aan de slag dan maar!

1. Knip met behulp van een sjabloontje 6 crêpepapieren bloemblaadjes. Om deze blaadjes in vorm te krijgen rek je het uit. Hiervoor plaats je je duimen in het midden van het bloemblad en rek je het uit. Je kan ervoor kiezen om dit pas te doen nadat je de bloem volledig in elkaar gezet hebt. Test maar eens uit wat voor jou het beste werkt.

  bloemblaadjes crêpe
bloemblaadjes uitrekken

2. Bevestig met een stukje floratape de stampers aan de steel vast. Hiervoor knip je een stuk floratape af, ongeveer de lengte van je steel. (liever ietsje te lang dan te kort. Dan plaats je de stampertjes ongeveer 1cm op het steeltje en wikkel je de floratape rond het stampertje naar beneden toe op de steel. Je moet de floratape uitrekken (als je de floratape uitrekt gaat hij pas plakken) en draaien tegelijkertijd. Dit is in het begin echt wel een beetje prutsen en oefenen. 

floratape steel bevestigen bloemblaadjes  

3. Nu bevestigen we de bloemblaadjes aan de steel. Doe eerst een (klein) puntje lijm op het onderste gedeelte van het bloemblaadje. 
Dan draai je het blaadje rond de steel. Ertegenover plaats je het 2e bloemblaadje. Het 3e bloemblaadje zet je dan weer in het midden van de eerste 2 bloemblaadjes en het 4e blaadje bevestig je tegenover het 3e.

bloemblaadjes crêpepapier bloemen bloemblaadjes crêpepapier bloemen
bloemblaadjes crêpepapier bloemen bloemblaadjes crêpepapier bloemen 
bloemblaadjes crêpepapier bloemen bloemblaadjes crêpepapier bloemen
bloemblaadjes crêpepapier bloemen 

4. Met een stukje floratape (6-7cm) bevestigen we de blaadjes nog eens extra vast aan de stengel.

bloemblaadjes crêpepapier bloemen bloemblaadjes crêpepapier bloemen 

Als je alle bloemblaadjes bevestigd hebt kan je de blaadjes in de gewenste vorm trekken. Je kan de blaadjes naar onder duwen en verder uit elkaar trekken tot ze de vorm hebben die je leuk vindt.

 bloemblaadjes crêpepapier bloemen

En voilà! Je bloemetje is klaar!
Voor je eerste bloemen kan je beginnen met 4 bloemblaadjes om het gevoel een beetje te krijgen. Daarna kan je uitbreiden met meer bloemblaadjes, andere vormen ... om zo zelf een leuk boeketje te maken.
   


Reacties

Wat een super mooie knutsel!
Dank je wel!
Ik mis alleen hoe je de stampers maakt…

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.