Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Origami kraanvogels vouwen: hoe begin je eraan?

Origami kraanvogels vouwen: hoe begin je eraan?

1. Kraanvogels: symbool voor geluk

De traditionele kraanvogel symboliseert vrede, geluk en een lang leven in de Japanse cultuur. Het is ook een symbool van hoop en genezing in moeilijke tijden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden origami kraanvogels gebruikt om hoop te geven aan de slachtoffers van de atoombom in Hiroshima en Nagasaki. Daarom zijn de kraanvogels nog steeds een symbool voor vrede en hoop in elk deel van de wereld.

2. Vouw zelf je kraanvogel van papier

Een van de beste dingen van origami kraanvogels is dat ze relatief eenvoudig zijn om te maken, maar ze zien er zo indrukwekkend uit als ze af zijn.

In het begin zal je wat moeten oefenen, maar eens je het in de vingers hebt, is het echt heel gemakkelijk om vele kraanvogels te vouwen.

Ik heb geprobeerd om een zo duidelijk mogelijke tutorial te maken. Je kan hem HIER downloaden.

Soms is het moeilijk om te zien wat er bedoeld wordt op de tekeningen. Als je moeite hebt met een bepaalde stap, zoek dan naar "origami kraanvogel" in een zoekmachine. Soms heb je alleen een nieuw perspectief nodig op de stap om verder te gaan.

3. Tips en tricks bij het vouwen van een kraanvogel

  • Gebruik geen gescheurd papier! Rechte randen zijn cruciaal voor de elegantie en juiste vorm van de kraanvogel.
  • Experimenteer met patronen en papiersoorten. Er zijn veel patronen en kleuren beschikbaar, dus er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak. Het belangrijkste is om je creativiteit te gebruiken en er plezier aan te beleven.
  • Natuurlijk vind je bij papiermier mooi Japans origamipapier. Maar ook andere papiersoorten zijn uitermate geschikt om te gebruiken. 
  • Dunner papier en speciaal origamipapier werkt het beste. Erg dun papier is moeilijk om mee te werken, maar zorgt voor prachtige doorzichtige kraanvogels.
  • Als je aan het vouwen bent en gefrustreerd raakt, zet dan rustige muziek op of neem even pauze.
  • Overweeg het gebruik van hergebruikt papier; dat is beter voor het milieu.
  • Een goede manier om een kraanvogel op te hangen is om een draad door het gat in de onderkant en het midden van het lichaam te steken, waar alle vouwlijnen kruisen.
  • Als je je kraanvogel wilt meenemen, bewaar de laatste stap dan tot na de reis in je rugtas, zak, handtas, enz. Platte kraanvogels zijn beter te vervoeren en je hoeft je geen zorgen te maken dat ze worden geplet.

Kortom, het vouwen van origami kraanvogels is een geweldige hobby die mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen beoefenen. Het symboliseert vrede, hoop en geluk, en het is een leuke, ontspannende activiteit. Probeer het eens uit en ontdek wat voor mooie kraanvogels je kunt vouwen!

 

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.