Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

3 x creatieve hulp bij verveling in de krokusvakantie

3 x creatieve hulp bij verveling in de krokusvakantie

De krokusvakantie is weer begonnen en dus komt er veel tijd om fijne dingen te doen.

Hopelijk is het weer goed en kunnen de kinderen buiten spelen. Maar wanneer het minder goed weer is, is het ook leuk om binnen creatief bezig te zijn.

Misschien kan papiermier jullie alvast enkele leuke diy-ideetjes aan de hand doen ...

 

1. Krokusjes vouwen van papier

We zien ze overal tevoorschijn komen: in de borders, in het gras, in de weides ... de krokusjes!
Ze geven al echt een voorjaarsgevoel en brengen toch een beetje kleur in de grijze dagen.

En we kunnen ook onze eigen krokusjes maken van papier, niet moeilijk en ze geven een leuk resultaat.

Wat heb je nodig:

- leuke origami-papiertjes natuurlijk. Ik heb het papier van de origami-set violet van Mon Petit Art gebruikt. (amai, zo'n schoon papier, echt hele mooie kleurtjes en fijn te combineren)
- je kan ook het Lokta-papier gebruiken, vouwt zich heel fijn en geeft een mooi en speciaal, uniek resultaat!
- het vouwvoorbeeld is gemaakt met een formaat 12cm x 12cm. Om eens te oefenen is het misschien gemakkelijker een groot vierkant te gebruiken.
- de kleine krokusjes zijn gevouwen uit vierkanten 7,5x7,5cm en 6x6cm
- schaar en lijm
- bloemendraad
- floratape


Hoe begin je eraan?

- begin met de basisvouwen: 2 horizontale vouwen en 2 diagonale vouwen. (Het is het gemakkelijkste als je de vouwen in de 2 richtingen maakt, dan kan je ze altijd mooi in een ruit vouwen, ik heb hier aan de ene kant de horizontale vouwen gemaakt en aan de andere kant van het papier de diagonale vouwen)

  

- Leg het papier met 1 punt naar beneden en vouw de bovenste punten naar beneden zodat je een ruit krijgt. De foto's maken het wel duidelijk denk ik..

   

- Dan is het heel gemakkelijk: leg de ruit met de open punt naar rechts en vouw de onderste punten naar het midden.

  

- Vouw dan, zoals je op de foto ziet, de rand van linksonder naar het midden. Doe dit ook van linksboven naar het midden.

  

- Draai je vouwwerkje om en doe hetzelfde aan de andere kant.

    

- En ... klaar is je krokus!

 

- Tot slot heb ik een ijzerdraadje door de onderkant gestoken, daar een drupje lijm op laten vallen aan de binnenkant van de bloem en even laten drogen. Dan heb ik het steeltje afgewerkt met flora-tape. 

   


2. Aan de slag met washi-tape

Washi tape is scheurplakband die verkrijgbaar is in vele verschillende prints, kleuren, formaten en zijn te gebruiken voor talrijke toepassingen. De tape kan je gemakkelijk afscheuren of knippen, is beschrijfbaar en ook heel gemakkelijk te verwijderen.
Je kan er cadeautjes mee verpakken of post mee versieren. Tekeningen, lieve briefjes of andere spulletjes kun je er handig mee aan de muur of een ander oppervlakte plakken. Je kan er zwart-wit foto's mee verfraaien tot een leuk plaatje, je kan er zelf een fijne tekening mee maken ...

 

 

3.  De leuke kant-en klare knutselpaketten van Mon Petit Art

 

 

 

 
 
 


Al 10 jaar maakt en creëert Mon petit art producten die tot de verbeelding spreken en je creativiteit naar boven halen. De producten worden gemaakt met veel aandacht voor het milieu en met oog voor detail. Ze zijn gespecialiseerd in materiaal zoals papier en karton en verschillende technieken zoals hot stamping, kleuren prints, … Naast de mooiste stationery maken zij creatieve en decoratieve sets, origami-papier, stickers en zo veel meer.

Als je het mij vraagt ... geen reden meer tot verveling 😉

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.