Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Boeken kaften doe je zo!

Boeken kaften doe je zo!

Staat het begin van het schooljaar bij jullie synoniem voor geworstel met plakband, schaar en papier? Breekt het zweet je al uit bij het idee alleen al?

Dat is helemaal niet nodig want boeken kaften is niet zo moeilijk als het lijkt en met leuke papiertjes ben je achteraf heel blij met het resultaat. (zegt de paperlover 😉)

Met deze (hopelijk duidelijke) handleiding kan je er meteen invliegen!

 

 

 1. Om een mooi resultaat te krijgen is het belangrijk om niet teveel kaftpapier te gebruiken. Een richtlijn zou kunnen zijn om ongeveer 5cm rondom je boek uit te knippen. Ik gebruik (uiteraard 😉) de vellen uit mijn webwinkel en met 1 vel kan je net 2 boeken kaften. Afhankelijk van de grootte van de boeken heb je een iets bredere flap aan de binnenkant, maar dan weet je wel dat ie mooi recht is.
    


 2. Vouw dan een strook van 5 centimeter breed aan een van de zijkanten om. Doe dat zonder dat het boek ertussen ligt en zorg ervoor dat je vouwlijn netjes recht is. Leg vervolgens het boek op het kaftpapier en steek de kaft aan de zijde waar je de vouw gemaakt hebt in het omgeslagen kaftpapier.


     

 3. Dan vouw je de andere lange zijde door je boek dicht te doen en dan het papier lekker strak over de andere kant te trekken.
  Want om alles netjes te laten passen moet je strak werken.

   
   
 4. Nu gaan we de boven- en de onderkant van ons boek afwerken. Hiervoor maken we in totaal 4 schuine knipjes: 2 aan de bovenzijde en 2 aan de onderzijde van het kaftpapier en dit op ongeveer 1 centimetertje van de rug af. Haal vervolgens de omslag aan een zijde los en vouw het geknipte deel netjes om naar binnen. Zorg voor een hele kleine overlap van ca 1 millimeter ten opzichte van de rug van het boek. Je wil dat de kaft iets uitsteekt ter bescherming. Maar niet teveel want dan bestaat het risico dat de kaft op dat punt omvouwt en op termijn scheurt.


    
 5. Leg het boek netjes op de flapjes die je daarnet maakte. Vouw dan de boven- en onderkant schuin in en dan naar binnen, alsof je een cadeautje inpakt. Om dat netjes recht te doen kan je het beste de omslag van het boek zover mogelijk sluiten terwijl je past en vouwt. Vouw eerst alle vier de flappen om en controleer of de kaft rondom netjes om het boek past. 6. Plak pas als alle vier de flappen netjes zitten het kaftpapier af met
  plakband. Dat doe je door een plakbandje te plakken op de schuine naad waar de flappen over elkaar heen liggen (en niet op het boek vastplakken hè 😂)

 7. En nu lekker afwerken naar jouw smaak! Met washi-stickers en washi-tape ... kan je je kaftpapier lekker pimpen. Zet je er een leuke quote op? Of ga je eerder voor een kleurige aanpak met washi tape? Keuze genoeg!!  Veel succes ermee!

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.