Sakura

Sakura

Sakura betekent letterlijk kersenbloesem. In Japan staat sakura voor de magische periode waarin de kersenbomen bloeien. Die is namelijk maar heel kort en staat in Japan symbool voor de lente, een nieuw begin. Je ziet ook heel vaak de sakura terug in de japanse patronen. 

Het is heel decoratief om met mooie papiertjes zelf sakura's te maken. Je kan er een muur mee decoreren, kaartjes maken, aan een slinger of krans hangen ... 

Hierbij een kleine, hopelijk begrijpbare tuto, om deze mooie bloesems zelf te maken. Dus zoek wat leuke papiertjes bij elkaar en aan de slag maar...

 

Het is leuk om verschillende maten van papier te gebruiken en te combineren ook met verschillende kleuren en printjes. Ik heb 7,5x7,5cm gebruikt, 5x5cm en nog wat restjes 4x4cm.

De stippellijn geeft de plooilijnen weer.

1. Plooi dubbel

2. Plooi weer dubbel en terug open

3. Nu heb je een verticaal hulplijntje die de rechthoek in 2 vierkanten verdeelt. Plooi nu in het rechtervierkantje 2 diagonalen: van rechtsboven naar het middelpunt onder en van linksonder naar het middelpunt boven. Vouw terug open.

4. Vouw de punt linksonder naar het middelpunt van het rechtervierkant. 

5. Plooi dan, zoals de stippellijn aangeeft, naar de linkerlijn toe

6. Vouw opnieuw volgens de stippellijn.

7. Plooi naar achter

9. Teken met potlood de omtrek van het bloemblad en knip uit.

11. Vouw uit elkaar en je hebt een mooie sakura!!

Als je de basis onder de knie hebt kan je nog verder knippen, zoals hieronder om variaties te maken en leuk te kunnen combineren.

     

 En dan kan je nu oneindig gaan combineren om leuke printjes, kleuren, maten, vormen, ... 

Voor de onderstaande bloemen heb ik het lokta-papier gebruikt.

     

VEEL PLEZIER!

 

Left Verder winkelen
Jouw bestelling

Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je winkelwagen