Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Over de Japanse kersenbloesem of ook wel sakura 🌸

Over de Japanse kersenbloesem of ook wel sakura 🌸

1. Betekenis

Sakura betekent letterlijk kersenbloesem.
In Japan staat Sakura voor de magische periode waarin de kersenbomen bloeien. Die is namelijk maar heel kort. Afhankelijk van waar je bent in Japan loopt de Sakura-periode tussen midden januari in het zuiden tot eind mei in het noorden. Hierdoor is het een magische periode voor veel Japanners, ze trouwen maar al te graag onder de bloeiende bomen.

2. Symbolische betekenis

De Sakura-bloemen symboliseren geluk, liefde, lente en vooral een nieuw begin. Omdat de bloesems zo kort bloeien, vertegenwoordigen kersenbloesembomen ook menselijke sterfte. Ze herinneren ons eraan hoe kort en kostbaar het leven is. Deze traditie zit diepgeworteld in de Japanse cultuur.

Je ziet ook heel vaak de Sakura terug in de Japanse patronen. 

3. Sakura in origami ... zo mooi!

Het is heel decoratief om met mooie papiertjes zelf Sakura's te maken. Je kan er een muur mee decoreren, kaartjes maken, aan een slinger of krans hangen ... 

Hierbij een kleine, hopelijk begrijpbare tuto, om deze mooie bloesems zelf te maken. Dus zoek wat leuke papiertjes bij elkaar en aan de slag maar...

 

Het is leuk om verschillende maten van papier te gebruiken en te combineren ook met verschillende kleuren en printjes. Ik heb 7,5x7,5cm gebruikt, 5x5cm en nog wat restjes 4x4cm.

De stippellijn geeft de plooilijnen weer.

1. Plooi dubbel

2. Plooi weer dubbel en terug open

3. Nu heb je een verticaal hulplijntje die de rechthoek in 2 vierkanten verdeelt. Plooi nu in het rechtervierkantje 2 diagonalen: van rechtsboven naar het middelpunt onder en van linksonder naar het middelpunt boven. Vouw terug open.

4. Vouw de punt linksonder naar het middelpunt van het rechtervierkant. 

5. Plooi dan, zoals de stippellijn aangeeft, naar de linkerlijn toe

6. Vouw opnieuw volgens de stippellijn.

7. Plooi naar achter

9. Teken met potlood de omtrek van het bloemblad en knip uit.

11. Vouw uit elkaar en je hebt een mooie sakura!!

Als je de basis onder de knie hebt kan je nog verder knippen, zoals je hieronder kan zien, om variaties te maken en leuk te kunnen combineren.

     

4. Oneindige mogelijkheden

En dan kan je nu heerlijk gaan combineren met leuke printjes, kleuren, maten, vormen en daarmee kaarten decoreren, een muur opfleuren, een hanger versieren, een envelop pimpen... 

  

 

 

 

       

  

VEEL VOUWPLEZIER!

 

Reacties

Fantastisch voor kinderen en ook voor volwassenen

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.