Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

5 tips om een leuke adventskalender in elkaar te knutselen

5 tips om een leuke adventskalender in elkaar te knutselen

De advent is de voorbereidingstijd op kerstmis.

Vroeger werd deze donkere tijd van het jaar gebruikt voor verstilling en reflectie. Tijdens de weken voorafgaand aan de langste nacht van het jaar werd het werk neergelegd en de aandacht naar binnen gekeerd. Een periode van rust brak aan zodat, wanneer het daglicht terugkeerde, met hernieuwde energie het werk weer opgepakt kon worden. Het was een tijd van hoop en verwachting en het vertrouwen op de terugkeer van het licht. 

 

Met een adventskalender tel je - meestal samen met kinderen - af naar Kerstmis. Dat kan aan de hand van kleine cadeautjes, spreuken of opdrachten. Het is een leuke traditie om de hele maand december de magie van Kerstmis te beleven. 

Bij een klassieke adventskalender schuilt er achter elke vakje meestal chocolade of een andere lekkernij in het kerstthema, maar er zijn nog zoveel andere manieren om hier een modernere look aan te geven. Hieronder vind je alvast 5 tips 🧡1. Maak een lijstje met leuke kleine cadeautjes

Het is misschien tof om een oplijsting te maken van leuke kleine hebbedingetjes die je gemakkelijk kan inpakken en die voor een fijne verrassing kunnen zorgen.

Er bestaan talloze thema-boxen bv rond chocolade, parfum maar ik neem aan dat mijn nieuwsbrieflezers ook papierlovers zijn, die wel houden van kleine papierspulletjes.
En natuurlijk vind je zo'n spulletjes bij papiermier 🤩

 

     stempel kerstboom boom kerst
washi sticker bladeren kerst groen roodministempel sneeuwmanstickers hart kleuren rood geel groen blauw rozewashi tape masking tape kerst groen goud takjes kersttakjes leafstempel vogels in boom   

 

2. Fijne lieve spreuken

Het is heel leuk om enkele fijne, bemoedigende spreuken of grappige tekstjes in de adventskalender te steken. Zo worden die donkere dagen misschien toch wat lichter 🤗

- Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt - Winnie de Poeh
- Make it a december to remember
- Geluk is ... genieten van wat er is
- Everyone should believe in something, I believe in going to the beach

Je vindt zelf vast ook nog leuke spreuken die bij jou passen op pinterest. 

3. Zelfgemaakte verrassingen 

Er hoeven heus niet alleen maar echte cadeautjes in de pakjes te zitten. Kleine zelfgemaakte spulletjes of koekjes of ... zijn ook heel leuk.

Ik denk dan aan bv. iets kleins, gevouwen van papier (natuurlijk 😉) : kraanvogels, vlindertjes, kerstversiering ... Vouw een hoopje kraanvogels, verdeel ze over enkele doosjes ... heel leuk om in de boom te hangen nadat het pakje is opengemaakt.

    

Of maak zelf papieren kerstballen, ook heel fijn om in de boom te hangen.

4. Kleine opdrachtjes of een uitstapje

Dat is misschien iets voor in het weekend. Bekijk welke dag in het weekend valt en steek er op die datum een opdrachtje of een uitstapje in. Er stond misschien sowieso ergens een leuke theatervoorstelling gepland ... 

Of maak een herfstwandeling met de kids, veel leuker als dat kadert in een wandeling met opdrachten die in de adventskalender zitten.

Zo blijft de spanning er wel inzitten  😂

5. Kies een leuk thema

Al enkele jaren heb ik zelf, rond een nieuw thema, adventskalenders gemaakt. Deze waren telkens gebaseerd op de mooie tekeningen van Lisa Glanz. Lisa Glanz is een illustrator met een passie voor het creeëren van tekeningen die magie en eigenzinnigheid toevoegen aan al je creatieve projecten. Ik blijf ze supermooi vinden 😍

Ook dit jaar is er een nieuw exemplaar bijgekomen nl Winter days with bear. Je kan ze shoppen in de webshop voor €4,95 en zelf creatief aan de slag gaan.

Adventskalender Winter days with bear

 


 

Adventskalender Holiday Happiness

 

Adventskalender Merry and Bright

 

 

Adventskalender Rustic Christmas

 

Het spreekt voor zich hè: knip alle cijfertjes uit en plak ze op een doosje, zakje, envelopje, WC-rolletje... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Vul de zakjes met iets leuks, inspiratie heb ik je daarnet gegeven 😉

Hang de zakjes aan een tak, maak een mooie compositie op je kast of ze staan misschien ook leuk langs je kerstboom ... 

6. Extra tip 

Als je eens op pinterest gaat kijken vind je nog heel veel ideetjes. Ik heb er hier enkelen op een rijtje gezet om jullie alvast wat meer inspiratie te geven.

7. Extra extra tip

Met de Tus Tiny Houses van Jurianne Matter maak je het hipste adventsdorp ooit: koop 2 setjes (= 24 huisjes) en nummer de huisjes (met kleine ronde stickertjes, met stempels, gewoon met een stiftje).
In ieder huisje kun je dan een klein cadeautje of briefje stoppen voor elke adventsdag. Je kan de huisjes ook sfeervol verlichten met lampjes.

Zo mooi, die huisjes 😍

8. Extra extra extra tip

Leuke cadeau-ideetjes vind je HIER

 

 

Veel advent-plezier!

 

 

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.