Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

5 zomerse DIY-tips

5 zomerse DIY-tips

Zomer is heerlijk relaxen, op vakantie gaan, ontspannen, nieuwe plekken ontdekken, muziek beleven, afspreken met familie vrienden, genieten van lekker eten, buiten leven, creatief bezig zijn, eens dingen doen waar je anders geen tijd voor hebt ....

Ik heb enkele zomerse DIY-tips voor je om lekker creatief aan de slag te gaan en tegelijkertijd een zomers sfeertje in huis te halen.

1. Maak een zomerse ijsjesslinger 🍡

Slingers bij papiermier vind je alle soorten en maten...

Maar het is ook heel leuk om er zelf te maken. Had je al eens gedacht aan een ijsjesslinger?

Op deze blog laat ik je zien hoe je zelf zo'n slinger maakt.

Ik denk dat je thuis altijd wel wat papier vindt om er aan te beginnen maar natuurlijk heeft papiermier ook papier om een leuke combinatie te maken. Het is wel aan te raden om stevig, zwaar papier te gebruiken.

- je kan een combinatie maken van verschillende kleuren cardstock.
- ook is het scrapbookpapier heel geschikt om te gebruiken
- papiermier heeft alvast kant-en-klare pakketjes gemaakt met papier, malletjes, ijsstokjes, een koordje en een potje lijm die je hier kan bestellen (en dat voor een vriendelijk prijsje van €5,95).

 

 

 

2. Aan de slag met stempels en inkt

Hier zou ik uren over kunnen schrijven want de mogelijkheden met stempels en inkt zijn oneindig. Met enkele stempels en een paar leuke bij mekaar passende inktjes kan je de coolste dingen maken.

Voor de hand liggen natuurlijk kaartjes voor een verjaardag of zo, maar je kan ook labeltjes maken voor aan een cadeautje, cadeaupapier zelf maken ...

Het is misschien alvast leuk om je eigen kaftpapier te stempelen?

 

 

 

Zomerse ministempels 😍

   

Bloemenstempels 😍

 


Tropical spring 😍
 

3. Doe mee met de kleurwedstrijd van Papiermier

De hele zomer kan je bij papiermier meedoen aan de zomerse kleurwedstrijd. Als er nu iets is waar je rustig en zen van wordt is het wel kleuren ... Dus haal die potloden maar boven, print de zomerse kleurplaten af en bezorg ze voor 31/08 bij papiermier.

Hier vind je de link naar de kleurplaten.

4. Vouw een vrolijke vlinderslinger

De zomer is echt het hoogseizoen voor de vlinders. Hoe leuk is het om vlinders in de mooiste kleuren te zien fladderen in de tuin.

Het is ook heel gemakkelijk en fijn om met een mooi papiertje zelf je papieren vlinders te vouwen, een touwtje erdoorheen en klaar is kees ... 

Lees hier hoe je de vlinders precies vouwt.

 

5. Maak je eigen papieren strandbloemen

Aan de zee is het voor veel kinderen elk jaar weer een terugkerende activiteit om strandbloemen te verkopen in een winkeltje, zo'n leuke traditie ...

Daarnaast staat het ook heel leuk gewoon binnen in een vaasje ... een fijn boeketje bloemen in de mooiste kleuren die daarbovenop een hele tijd mooi blijven en niet verwelken.

Doe jij ook mee? Vind hier een werkbeschrijving voor crêpepapierenbloemen.

Nog op zoek naar materiaal? Kijk dan maar eens hier 😉

 

 

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.