Plan jij je weekmenu al?

Plan jij je weekmenu al?

Wat eten we vandaag?

Dit is zowat de meest gestelde vraag in elk gezin. 
Daarom is het een goed idee om een weekmenu op te stellen. Het kost wat tijd en planning maar uiteindelijk heeft het alleen maar voordelen.

5 voordelen van een weekmenu:

  1. Minder stress: je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten. Als je na een lange dag op het werk nog naar de winkel moet rennen kan dat behoorlijk stressvol zijn.

  2. Variatie: je kookt een stuk gevarieerder als je aan de slag gaat met een weekmenu. Je neemt de tijd om na te denken over wat je wil eten en dat resulteert meestal in gezondere en meer gevarieerde menu's

  3. Tijdsbesparing: je bespaart sowieso al tijd door in 1 keer boodschappen te doen of te laten bezorgen voor de hele week. Maar je kunt ook beter je maaltijden voorbereiden. Weet je bijvoorbeeld dat maandag en dinsdag drukke dagen worden? Dan pas je hier je maaltijd op aan. En je kunt ook nog een deel van de maaltijd in het weekend al voorbereiden. Zodat je op de drukke dagen alleen nog maar de finishing touch hoeft te doen. Met een weekmenu bespaar je dus tijd, die je weer aan leuke, andere dingen kan besteden.

  4. Geldbesparing: door enkel te kopen wat op je boodschappenlijstje staat doe je geen overbodige boodschappen. Als je vaker in de supermarkt komt, doe je ook vaker impulsieve aankopen.

  5. Minder verspilling: daarnaast ga je veel duurzamer om met de ingrediënten die je koopt en doordat je minder eten verspilt, bespaar je automatisch geld. 

 Nog enkele tips 😉

 

- kies een vaste dag voor maaltijden
- maak een eigen receptenmap aan
- hou rekening met het seizoen 
- hou rekening met de reclamefolder
- kook eens voor 2 dagen 
- gebruik mijn menuplanner 😁   

👉 je kan hem hier downloaden

 

Left Verder winkelen
Jouw bestelling

Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je winkelwagen