Nieuws

vaderdagprojectje

vaderdagprojectje

Ik ben wat aan de late kant maar ik wil jullie toch nog snel een klein vaderdagprojectje laten kijken.

En voor wie, net zoals wij hier, op de laatste nipper nog iets ineen wil steken: dit is echt op 5 minuten klaar!

 

                  

Lees meer
Lucky stars

Lucky stars

Deze kleine sterretjes zijn een vorm van origami uit Japan, en ze hebben ook nog een speciale betekenis. Hoe meer origami-‘lucky stars’ je vouwt, hoe groter het geluk dat je iemand (toe)wenst, zo gaat het verhaal.

1 ster: Jij bent de enige
2 sterren: Gelukkig koppel
9 sterren: Liefde voor een lange periode
55 sterren: Ik hou van je
99 sterren: Dat onze vriendschap/liefde voor altijd mag blijven bestaan
365/366 sterren: Een jaar vol geluk
548 sterren: Ik zal voor altijd van je houden
999 sterren: Liefde zonder einde
1314 sterren: Liefde voor eeuwig

Maar je kan ze ook gebruiken als decoratie, sieraad, knutselproject. Hier lees je hoe je ze maakt. 
Opgepast: werkt verslavend!! 

1. Knip een lange, smalle strook papier van ongeveer 1 cm breed en zo lang als de lengte van de pagina die je gebruikt.

2. Maak een eenvoudige knoop aan één van de uiteinden van het strookje papier:

  • Leg de beide uiteinden van de strook kruiselings over elkaar heen en steek één uiteinde door de lus die wordt gevormd. Draai het papier niet, maak er alleen een lus van.
  • Trek de knoop voorzichtig dicht en trek hem dan voorzichtig wat strakker zonder het papier te kreuken of erin te knijpen.
  • Als alle papierranden elkaar raken, duw je de knoop plat en maak je de vouwen. Nu zou je een (perfecte) vijfhoek moeten hebben waar een lang en een kort einde uitsteekt.

 

      
3. Vouw het korte eind over de vijfhoek heen, waarbij je de randen van de vijfhoek volgt, zo dat het niet uitsteekt. Als er meer papier is dan de breedte van de vijfhoek, kun je dat afknippen of omvouwen en wegstoppen.
   
4. Wikkel het lange uiteinde rond en rond de vijfhoek, waarbij je de randen en vouwen volgt, de ene keer langs rechts en de volgende keer langs linkt. Een dikkere vijfhoek zou het resultaat moeten zijn. Vouw hem zo dat de kleur die je hebben wilt aan de buitenkant zit, als de twee zijden van je papier verschillend van kleur zijn.
            
5. Stop het uiteinde in. Als er te veel papier over is, knip het dan op maat voordat je het instopt.
      
6. Zet je nagel in het midden van elk vlak stuk en duw het voorzichtig in. Duw met duim en wijsvinger de punt van de stervorm in vorm, het gaat vanzelf een beetje bollen.
De eerste zal misschien nog niet zo goed lukken maar na enkele sterretjes ben je er zo mee weg. Oefening baart kunst...
               
Je kan ze ook aan elkaar rijgen door met naald en draad door de tegenoverliggende hoeken te gaan. Gebruik hem dan als slinger of ketting.
Of maak een heleboel van deze sterretjes en stal ze uit in een mooi glas of geef ze aan iemand in een glazen pot.

Zo zie je, de mooiste cadeautjes hoeven helemaal niet duur te zijn. Ze kosten alleen wat tijd, een beetje aandacht en veel liefde. En dat is onbetaalbaar!

 

HOEVEEL STERRETJES GA JIJ VOUWEN??

Lees meer
Vrolijke paaseieren

Vrolijke paaseieren

Ook zin om zo'n vrolijke paaseieren aan je paastak te hangen?

Helemaal niet moeilijk hoor!

Zoek wat vrolijke papiertjes uit, maak enkele malletjes in de vorm van een paasei (verschillende maten geeft een leuk effect) en knippen maar!

Voor 1 hangertje gebruikte ik 5 geknipte eitjes, die ik aan elkaar stikte met de naaimachine. Je kan ze ook vastnieten of als je gekleurd papier met een witte achtergrond gebruikt kan je ook de witte zijdes tegen elkaar plakken.

Vouw ze open en klaar is kees.

                           

Lees meer
Hoe maak je zelf je eigen stempel?

Hoe maak je zelf je eigen stempel?

Heb je dat wel eens gedaan, zelf stempels maken? Het is echt superleuk en het leukste van alles is dat je zelf kan kiezen wat je maakt.
Zo geef je al je projectjes een persoonlijk tintje bv een envelopje is zo gepimpt, of een schrift, een uitnodiging, een totebag ...  

Je hoeft ook echt geen tekentalent te zijn hoor. Met een simpele vorm (bv streepjes of kruisjes...) die je in herhaling stempelt kan je hele leuke dingen maken. Of je maakt een print van een mooie afbeelding of van je naam die je dan overtekent op kalkpapier. En als je de stempelrubber bij papiermier bestelt krijg je er verschillende sjabloontjes gratis bij. Hiernaast zie je welke tekeningetjes je erbij krijgt. Zijn ze niet schattig?? Zo kan je onmiddellijk aan de slag.

 

 


 

Hoe beginnen we eraan?

Om te beginnen heb je een guts en stempelrubber nodig. De guts gebruik je om stukjes rubber weg te snijden. Een gutssetje bestaat altijd uit mesjes van verschillende diktes. Zo begin je best met de smalste guts te snijden om de vorm precies uit te snijden. Daarna kan je met de grotere gutsen de minder preciese delen wegsnijden.

Daarnaast heb je ook nog een tekening of een afbeelding nodig, een potlood en kalkpapier.

Als je de 'carve-a-stamp-kit' bestelt bij papiermier heb je alles bij elkaar om meteen aan de slag te gaan!

Als ik een tekening/tekst/woord gekozen heb leg ik het kalkpapier erop, trek de lijnen over met potlood. Dan draai ik het kalkpapiertje om op de stempelrubber en kras ik met het potlood de tekening op de rubber. Je moet er rekening mee houden dat je een woord in spiegelschrift moet uitgutsen, als je het leesbaar op je stempel wil hebben staan. 

               

Dan moet je beslissen welke delen van de tekening/letters je weg gaat snijden en welke je laat staan. Je begint met de smalste guts over de lijntjes te gaan die getekend zijn. Zo kan je steeds breder en breder de overtollige rubber wegsnijden.

                       

 Je kan ervoor kiezen om alles rondom de tekening weg te gutsen zodat je enkel de afbeelding overhebt. Maar je kan ook omgekeerd werken. Je kan enkel de tekening uit de rubber snijden. Denk hier goed over na voor je begint want ... weg is weg...

   

Je kan altijd eens testen tussendoor om te kijken wat je nog moet wegsnijden of wat al goed is. Staan er nog teveel lijntjes op je papier? Die kan je dan eenvoudig wegsnijden.

   

Een zelfgemaakte stempel is uiteraard handwerk en zal er niet altijd perfect uitzien maar ... oefening baart kunst. Begin met een eenvoudige print, dan heb je het meeste kans op een mooi resultaat.
Je kan ook beter rustig te werk gaan, eenmaal je iets weggesneden hebt kan je het er niet meer aanplakken.

En nu komt het leukste van alles (vind ik toch :):)) We maken het lekker 'professioneel' door de stempel op een houten blokje te stempelen en dan de stempel hier op te plakken. Ziet er net echt uit!
De kleinere stempeltjes heb ik op een wijnkurk geplakt. 1 kurk heb ik in 3 stukjes gesneden en met sterke lijm erop gekleefd. 
Ook die houten blokjes vind je natuurlijk bij papiermier!

      

Hier nog enkele fotootjes ter inspiratie! Ik had al wat lentekriebels dus ik maakte wat bloemenstempeltjes.

Daarnaast heb ik, samen met ons Heleen, ook nog enkele stempels van het sjabloon gegutst.

Ik heb hiervan nog geen voorbeeldjes op kaartjes of envelopjes of ... mogelijkheden oneindig...
Maar het is echt heel plezierig om met verschillende kleuren inkt te werken en te zien welk resultaat het geeft.

               

 

Lees meer
Stempelen is leuk

Stempelen is leuk

Vaak vragen mensen mij waar die 'rare druppels' voor dienen.

Het zijn druppelvormige inktpads met zuurvrije en kleurvaste inkt op waterbasis waarmee je gedetailleerde stempelafdrukken kan maken. Ze droogt heel snel op en is geschikt voor de meeste papiersoorten. 

En het leuke van deze druppelvorm is dat je er heel gemakkelijk een stempel in meerdere kleuren mee kan inkleuren. Met de punt van de druppelvorm kan je gemakkelijk hoeken of bepaalde details inkleuren. Met het grote ronde vlak kan je grotere delen beslaan.

     

En het leuke is dat die dew drops in zo veel prachtige kleuren verkijgbaar zijn.

Eén keer je begonnen bent met stempelen kan je niet meer stoppen, zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb...

               

De dewdrops zitten verpakt per 4, met hele mooie matchende kleuren. Zoek er enkele bijpassende papiertjes bij en je hebt gegarandeerd succes.

De dew drops zitten samen per 4 matchende kleuren. zoekkjksdjd!                       

 

 

Lees meer
Een creatieve Valentijn met zelfgemaakte hartjes van papier, loktapapier, diy, etalage rood

Valentijn

Het is al bijna Valentijnsdag en dat is een leuke periode om wat ideetjes met jullie te delen.

Je hoeft heus geen dure cadeaus te kopen om iemand te laten weten dat je hem of haar graag ziet, toch? Een klein, leuk, al dan niet zelfgemaakt, kaartje, cadeautje, kleinigheidje dat recht uit het hart komt ... daar gaan we voor!

Papier, stempels, inkt, washi tape, ... in de Valentijnscollectie vind je vanalles om aan te slag te gaan. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook toffe postkaarten, wenskaarten, ideetjes ... te vinden. 

De etalage in mijn winkeltje steekt in een Valentijnskleedje. Hiervoor heb ik harten van papieren strookjes gemaakt, keigemakkelijk hoor.
Hieronder kan je stap voor stap volgen hoe je ze ook zelf kan maken.

Harten van papieren strookjes

Kies om te beginnen leuke papiertjes. Ze moeten eigenlijk wel redelijk stevig zijn om je hart in een goede vorm te krijgen.      

Knip (met een papiersnijder) het papier in reepjes. Voor elk hart heb je 6 strips nodig en dit in 3 verschillende maten. Mijn strips zijn ongeveer 18 cm, 16 cm en 14 cm. Ik heb ze ook ongeveer 2 cm breed gemaakt. Wil je graag verschillende maten maken, snij dan de stroken in verschillende lengtes.

    

Leg de strookjes als volgt: aan de binnenkant de langste, dan de middelste lengte en aan de buitenkanten de kleinste strips. Leg de onderkanten mooi samen en niet ze aan elkaar vast. Ik heb in het midden nog een extra stripje gestoken om ze later te kunnen ophangen. Je kan er ook een lintje tussensteken of achteraf een touwtje vastmaken. 

Vervolgens neem je de andere uiteinden van de strookjes en laat je alles mooi samenkomen. Ook hierin weer een nietje en daar is je hart al!

      

   

 

Heart shaped box

Deze vind ik zo leuk om te maken. En met de houten mal is het echt een koud kunstje om zelf een doosje in de vorm van een hartje te maken.

 

      

Wenskaartje

   

 

 

 

Lees meer
Op een leuke manier geld of een bonnetje afgeven? Hier vind je 5 tips!

Op een leuke manier geld of een bonnetje afgeven? Hier vind je 5 tips!

Wil je graag een centje als cadeau geven? Dan is het wel net zo leuk om dat fijn in te pakken, niet?

Hier vind je alvast enkele ideetjes om er iets moois van te maken. En het is heus niet zo moeilijk hoor.

1. cadoosjes: deze zijn zo te koop in de webshop, maar je kan ook zelf een doosje beplakken met een mooi papiertje. Deze doosjes zijn met lokta-papier beplakt!

      

2. Wil je graag gewoon een envelopje geven is dat ook snel gepimpt met leuke washi-tape, stickertjes of een stempeltje

   

3. Een WC-rolletje is ook snel omgetoverd tot een leuk cadoosje. Plooi hiervoor een WC-rolletje plat. Knip of snij een stukje papier uit dat de grootte heeft van de omtrek van het rolletje en plak het erop. Op 1,5 cm van de boven- en onderrand  duw je met je duim het kartonnetje naar binnen. Plooi het mooi in een boogje naar de kant toe. (dit doe je best als de lijm heel goed uitgedroogd is, dat had ik dus niet gedaan... weer te weinig geduld hè)

   

   

4. Het is heel gemakkelijk om zelf een envelopje te plooien van een mooi papiertje en daar een centje in te steken. De papiertjes maken de man, niet?

Voor deze envelopjes heb ik een rechthoek gesneden uit een mooi papiertje van 10cm op 20cm. Dan plooi je de onderkant naar boven, een beetje hoe je het mooi vindt. De zijkanten zijn vastgeplakt met washi-tape. De bovenflap van de envelop vouw je er dan terug en knip je in een vorm die je leuk vindt.

       

   

5. Met de hulp van een envelopmal kan je ook gemakkelijk en snel een origineel envelopje of doosje maken.

    

         

Hopelijk heb je weer wat inspiratie opgedaan!

Lees meer
Kerstideetjes

Kerstideetjes

Hieronder vind je alvast enkele foto's met ideetjes...
Deze worden in de loop van de week nog aangevuld.
Lees meer
Een stressvrije kerstperiode dankzij deze kerstplanner

Een stressvrije kerstperiode dankzij deze kerstplanner

Wil je graag stressvrij de feestdagen ingaan? Met deze planner kan het niet meer fout gaan: van menu plannen tot cadeaus kopen, kerstkaarten versturen... hier heb je alles bij elkaar en vergeet je niets meer! 
Lees meer
Adventskalender

Adventskalender

Een leuke adventskalender is de ideale manier om vanaf 1 december in kerststemming te komen. Het is leuk om te doen met de kinderen, maar het kan evengoed een plezierige manier van aftellen zijn voor volwassen.

Zelf heb ik een aftelkalender gemaakt, lees snel meer.

Lees meer
Sinterklaasslinger

Sinterklaasslinger

In een wip halen we de sinterklaassfeer in huis met deze heel gemakkelijke sinterklaasslinger. Een projectje van een half uur!

Vouw jij mee?

Lees meer
Speculooskoekjes op grootmoeders wijze in een papiermierzakje

Speculooskoekjes op grootmoeders wijze in een papiermierzakje

De sinterklaasperiode breekt weer aan en dan worden hier ten huize papiermier regelmatig speculooskoekjes gebakken. Met 4 kids in huis zijn die dan ook geen lang leven beschoren.

En de allerlekkerste speculoosjes ... die bakte mijn moeke vroeger. Bij ons moeke was het elke zondag een drukte van jewelste, veel volk, porto, lachen, plagerijen, politieke discussies, kaarten, zelfgebakken 'vlaai' en in deze periode van het jaar kwamen daar speculooskoekjes bij. En in mijn herinnering zijn dat de allerlekkerste speculoosjes!!! Ontdek snel het recept.

Lees meer
19 results
Left Verder winkelen
Jouw bestelling

Je hebt nog geen producten toegevoegd aan je winkelwagen